Címlap → Értékek
2.8

A magyarok számára hagyományosan fontos a család és a munka. A bartáságnak nagyobb, a vallásnak kisebb jelentőséget tulajdonítanak, mint a szomszéd országok. Az egyéni szabadságjogok, a függetlenség, az emanacipáció, a közélet fontosabb Magyarországon, mint Romániában vagy Lengyelországban. A boldogság és az elégedettség tekintetében nagyon rosszul állunk, sokkal rosszabbul, mint ami a z ország gazdasági fejlettségéből következne. Az ökológiai értékrendszer nehezen fejlődik.

3.0
3.5
2.5

Elégedettség

Idősorok nem állnak rendelkezésünkre, de az összehasonlító adatokból látszik, hogy a magyarok az igencsak elégedetlenek közé tartoznak Európában az életszínvonalat tekintve. Csak a szlovákok kevésbé optimisták nálunk, elégedettség az életünkkel elég alacsony. Általában a fiatalok ésa képzettebbek elégedettebbek.

2.0
3.0
2.5

Elégedettség

Time series are not available, but the comparative data seem to show that Hungarians are among those significantly dissatisfied with the standard of living.in Europe. Only the Slovaks are less optimistic. Overall life satisfaction is quite low. In general, young people are people with higher education levels are more satisfied.

3.5